2008. április 7., hétfő

Micsoda csoda!

Na kerem, ma (is) foztem!
Ez volt a masodik alkalom, ami sokkal jelentosebb, mint az elso volt! Ha igy folytatom, nem is tudom meg, mi lesz a kovetkezo.
Multkori alkotasom egy "egyszeru" makaroni volt. Mondjak ezzel a jelzovel, addig, mig nem osztom meg veluk, hogy nem bolti alap, hanem sajat gyartmany! Ami ugye eg es fold. Talan eleg annyival jelemeznem a kulonbseget, hogy diszno ES csirke husi IS volt benne.
Mostanabn neztuk a kedves franciahonban jatszodo animacios filmet, a Ratatuli-t (Le Cso volt a magyar cime, vagy mi? Sose tudtam, hogy mashol is ismerik a lecsot, es hogy hogy mondjak. Hat most legalabb franciaeknal tudok valami ehetot is kerni. Nem olyat, mint a tavalyi gasztro-heten kiprobalt rettenet.)
Tegnap este pedig Edy nezte a "No resertvation"-t. Zeta-Johns meggyozoen fozesszerelmes volt.
Es ma rajottem, hogy beszelni rola -meg hozzaertoknek sem- nem olyan erzekletes, mint csinalni, illetve a vegen: megenni.
Szoval a mai:
Hazafele a korhazbol (Mindkettonknek day-offja volt, elkisertem Edyt a gombai(?) miatt, de UjTelapoval nem talalkoztam) betertunk halat venni. Szep kezdes, de ez van: Nem emlkeszem, a nevere, csak hogy "B"-vel kezdodott.
Itthon aztan besoztam egy fuszeres so keverekkel. Aztan egy masfel ora mulva elkezdtem.
Ket adag lett, 4-4 szelet. Az elso vajon sult mustarral bekent fuszeres adag lett, a masodik olivaolaj alapon keszult fokhagymas cucc, same fuszerekkel.
Koretnek fuszeres vizben felig fott krumpli, nagyreszt hamozas nelkul olivaolajon megpiritva.
Masik koret brokkoli, karfiol es repa a mar jol ismert olivaoljan piritva-parolva (Fedo alatt), a vegen nemi parmezsan sajttal.
Mindehhez egy kis joghurt tejfolhoz keverve, bele pedig egy keves piritott ujhagyma, leheletnyi citromlevel.
Talan az egesz egy hangyanyit "fustos" izu lett, de nem zavaro. A vicces kis reklam bejott (Mi a legszeb szo, amit egy ferfi mondhat a no foztjere? "Kerek meg!"), Edy szedett belole masodszor is.
Amugy nem volt tul eredeti: A krumpli Mamitol van koppintva. A hal, legalabbis a mustaros ihlete a mostani ebedbeszerzo helyunkrol van, igaz ott rozsaszin, omlos (Nekem kicsitt fottre emlkezteto allagu) salmon, mezes-mustaros ontettel (paccal?).
A zoldseges koret is onnet szarmazik, csak ott a repa-karfiol tema mintha nekem jobban izlene, keesbe zoldsegizu.
Hat, ez van sracok. Legkozlebb nem tudom mikor irok, remelem van a Ritcz konyhajan internet.

Nincsenek megjegyzések: